Ronda 8. Segona victòria consecutiva


Olot G 1,5 - Peons de Tossa 2,5

Un altre diumenge de competició, i més d'hora que mai hem sortit camí a Olot. Un desplaçament llarg que agafàvem amb ganes de veure un club històric com l'Olot, i una meravellosa comarca com la Garrotxa. 

En la taula 1 l'Estanis amb negres no ha jugat encertat. En una posició igualada ha canviat peces que ha permès a l'adversari agafar avantatge. L'Estanis ha decidit enrocar-se al revés que el seu adversari i aquest ha aprofitat per atacar al rei que ha sortit a ballar pel taulell i l'Estanis ha demanat taules. 



El jugador olotí no ha acceptat i ha seguit fent ballar el rei fins que aquest ha pogut trobar un lloc segur, cosa que ha fet probablement igualar el matx, i el jugador olotí ha demanat taules quan li quedaven 15 minuts. Amb les taules l'equip guanyava i l'Estanis no s'ho ha pensat. Empat 0,5 a 0,5


En la taula 2, l'Alexander amb blanques, àlies el "Killer" hondureny estava molt segur de sí mateix, degut a les seves últimes victòries amb uns grans atacs. Avui però al "killer" se li ha mullat la pólvora, ha fet un atac massiu però s'ha descuidat enrocar i desenvolupar peces. Durant el joc s'ha sentit (va viure a Florida i se li escapen paraules en anglès): oh man! hem mirat i acabava de perdre la dama per no haver-se enrocat. Gran lliçó avui per al killer. Ha perdut 1 a 0.


En la taula 3 en Sergi, ha fet la seva tercera victòria consecutiva. Ha triat un altre cop per l'obertura siciliana i s'ha imposat en el mig joc amb claredat. El seu contrincant no ha pogut fer res per parar el seu atac. Últimament se'l veu més tranquil i aposentat. Està acabant la competició en forma. Ha guanyat 1 a 0



En la taula 4 en Pol ha jugat molt de pressa. Els seus pares i germà que l'han vingut a veure jugar, gairebé no l'han vist, ja que ja havia acabat. Així i tot, el seu adversari potser era més ràpid que ell. Ha fet una obertura molt igualada però el noi olotí ha aconseguit una posició molt bona amenaçant mat en una jugada. En Pol ha reaccionat bé atacant la seva dama i el noi ha comès una errada que li ha costat la partida. Ha guanyat 1 a 0. La primera victòria d'en Pol, enhorabona!



Destacar el bon ambient entre els jugadors i l'amabilitat d'en Lluis Puigvert. Hem tingut la sort de veure com el sr. Bosch amb 93 anys que jugava en la mateixa sala que nosaltres, ha guanyat al seu adversari. 


En la nostra tornada hem tingut el plaer de visitar Besalú i de provar la seva estupenda secallona. També hem fet un munt de fotos i no hem parat  de fer bromes de la derrota tan estrepitosa de l'Alexander.


Amb aquesta segona victòria consecutiva, la setmana vinent, lluitarem per la posició 13 o 14 de la competició amb l'Atzucac B, els jugadors del centre penitenciari de Puig de les Basses a Figueres. Ens ve molt de gust visitar-los, hem sentit a dir que s'està fent molt bona feina amb el club Atzucac. 

La  setmana vinent més escacs i última ronda de la Lliga Catalana 2018!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

II Obert Vila de Tossa: Inscripcions obertes

IX Actiu d’escacs de Tossa de Mar 2023 -dia 2 de setembre a les 16.00 h- “Memorial Albert Badosa”

Celebració dels 5 anys ! últimes notícies...