5ª Ronda: derrota contra el líder de la categoria

Diumenge 20 de febrer de 2022, Tossa es llevava amb un matí fred però amb perspectives d’ un bon dia de sol.

L’ expedició tossenca es preparava per jugar de visitant contra el Sta. Eugènia. Un club amb més de 25 anys d’ història i 114 socis!!! Un club amic, sempre és un plaer visitar-los.

El nostre primer equip jugava contra el Sta. Eugènia B i el Peons de Tossa B s’ enfrontava contra el Sta. Eugènia D. Bon ambient al camí d’ anada. Vam trobar molta boira, potser era un preludi del que passaria a les 64 caselles

Començem pel nostre segon equip:

La primera partida en finalitzar va ser el debutant German, la primera partida que juga com a federat sempre és molt difícil i et poses molt nerviós. Va jugar contra un veterà que ràpidament va quedar amb avantatge 1-0 pels locals

La segona partida va ser la Kamila, li van caçar la dama en l’ apertura a canvi d’ una peça. Va lluitar el que va poder però era massa avantatge pel seu rival. 2-0

En tercer lloc va acabar la Patricia que va tirar un fort atac contra el rei adversari posant moltes peces en situacions compromesses. L' atac no va prosperar i va quedar amb material de menys, suficient pel seu rival per aconseguir la victòria. 3-0

L’ última de l’ equip en acabar va ser la Laia. Partida molt seriosa com ja comença a ser costum en ella. Va aprofitar un error del rival per guanyar-li una torre. Poques jugades després ja li havien d’avandonar. Felicitats Laia!!!  3-1

La pròxima setmana ens visitarà el Sta. Eugènia E.

El nostre primer equip s’ enfrontava amb el líder de la categoria. Un equip molt compacte i pràcticament tots els seus jugadors amb 1900 punts d’ Elo.

El primer en acabar va ser l’ Alexander, una partida molt moguda amb temes tàctics. Les complicacions es van resoldre a favor del seu adversari que va guanyar una qualitat ( torre a canvi d’ un alfil) i va ser suficient per guanyar la partida. 1-0

La segona partida en finalitzar va ser la del Sergi. Un altra vegada la defensa siciliana!! El Sergi se’ n surt ràpid de les jugades teòriques per intentar complicar la posició i ho aconsegueix, però una badada va fer que es deixés un peó molt important i ja va haver d’ anar a remolc tota la partida. 2-0

El tercer en acavar va ser el Diego, el seu rival en tenia més de 400 punts d’ elo que el nostre jove jugador. Partida seriosa del Diego, la segona que juga a la Lliga al primer equip, que al final es va decantar pel jugador local. Molt contents amb la seva progresió . 3-0

El quart en acabar va ser l’ Elies. Ja anavem perdent 3-0 i havíem d’intentar guanyar la resta de partides per aconsegugir un empat. L’ Elies es trobava amb una posició molt rica en joc, tots dos rivals tenien una dama i una torre i els seus reis estavem molt exposats. Amb la necessitat de la victòria va tirar un atac però al mateix temps va descuidar la defensa i el Jordi Vidal, president de Sta. Eugènia va aconseguir fer escac i mat.  Felicitats Elies per l'actitud i intentar-ho fins al final, el primer és l’ equip!!! 4-0

L’ Estanis va ser el cinquè en acabar. Va fer una molt bona partida i a l’apertura  va guanyar una peça per dos peons. La partida es va allargar molt i el seu experimentat rival va aguantar les envestides del nostre president que al final va cometre un error letal i es va quedar sense temps. Bona partida del l’ Estanis.

L’últim en acabar va ser un servidor. Una partida amb molta estratègia que després de més de 4 hores  va acabar en un final de torres d’ aquest que són molt complicats i més quan es juguen amb un minut al rellotge. Al final es va aparèixer la verge, perquè estava molt perdut, i vaig aconseguir taules en un final de dama contra torre després de que el meu rival coronés un peó. 5,5-0,5

Tot i el resultat tant voluminós, estic molt content per l´actitud i el joc mostrat pels nostres jugadors. La setmana que ve més. Juguem de locals, ens visitarà el Sta. Eugènia C