Ronda 5 Lliga Catalana, ens posem tercers

Crònica: Estanis Plantada

Diumenge ens vam desplaçar fins a la capital de la Garrotxa per disputar la ronda 5 de la Lliga Catalana. Ens enfrontàvem a l'Olot D. Per primera vegada en la nostra recent història vam portar una vacant al tauler 6.

Olot D 2 - Peons de Tossa 4 



El primer a acabar va ser en Jonas en el tauler 5, on no es va poder enrocar i el rei li va quedar en una mala posició, voltant pel mig. Va perdre i va posar el marcador en un 2 a 0 a favor dels locals. 

El que subscriu la crònica va tenir el plaer de jugar amb el Sr. Bosch (vam dedicar unes paraules al Sr Bosch en una altra visita a Olot en el 2018). El Sr. Bosch va ser soci fundador de l'Olot C,E l'any 1948. Amb 94 anys es manté en un formidable estat i ha lluitat de valent durant tota la partida. En una posició ha estat fins a 35 minuts per fer la seva jugada. Vaig sacrificar un cavall per tres peons que van debilitar la posició del Sr. Bosch que em van portar a la victòria. Enhorabona Sr Bosch pel seu formidable tarannà, esperem veure'l molt de temps entre les peces de fusta que tant estima. 

En el tauler 1 en Jose en una posició amb peça de més es va mostrar superior al seu adversari i va posar el 2 a 2 en el marcador. Va lluitar per enèsima vegada contra el sistema Londres que tant li agrada. 

En Jordi, contra pronòstic, va acabar penúltim. Amb qualitat de més va materialitzar un final que s'intuïa que podria durar molta estona però el seu adversari no va estar encertat del tot. Ens posàvem 2 a 3 en el marcador i faltava la partida que ens podia donar l'empat a 3 o donar-nos la victòria. 

En el tauler 4 en Sergi va lluitar de valent. Va estar molts minuts amb l'increment i va tenir una partida amb molta tensió. En el tauler cinc peons, una torre i una dama per bàndol. El Sergi en diverses ocasions va quedar a segons d'exhaurir el temps. L'increment de 30 segons el mantenia amb vida en una posició potser un pèl desfavorable. Es va refer i va coordinar molt bé les seves peces aconseguint un escac i mat quan li faltaven 5 segons de temps. Els tossencs vam aplaudir i felicitar l'entrega d'en Sergi que va posar el marcador en un 2 a 4, que ens fa posar tercers a la classificació a falta de 4 rondes per acabar la Lliga. 

Felicitats Sergi ! Victòria molt treballada. 

La setmana que ve juguem a casa i ens visita el Tordera B, equip imbatut fins al moment. Pot passar de tot, però prometem seguir donant guerra. 

Fins aviat, salut i escacs. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

II Obert Vila de Tossa: Inscripcions obertes

III Obert Vila de Tossa - Inscripcions obertes

IX Actiu d’escacs de Tossa de Mar 2023 -dia 2 de setembre a les 16.00 h- “Memorial Albert Badosa”