Debutem a 2a Provincial, lliga catalana 2020

Crònica: Estanis Plantada 

Ja la tenim aquí, ja ha començat la lliga catalana. El torneig per excel·lència dels escacs catalans, que reuneix a uns 4.000 jugadors de tot Catalunya durant nou caps de setmana. 

Els Peons de Tossa debutem il·lusionats a la nova categoria. Sis jugadors tossencs jugaran cada cap de setmana fins al 15 de Març. Ahir, 19 de Gener, ens vam desplaçar fins a Caldes de Malavella per disputar la primera ronda. 


                             Sala espectacular del Caldenc Club d'Escacs. 


El primer a acabar el matx va ser l'Estanis, en el tauler 3, que buscant atacar va obviar de protegir el seu rei, cosa que l'adversari va castigar contundentment. El jugador tossenc va abandonar en la jugada 24. 

Tot seguit, en el tauler 6, l'Alexander donava el primer punt del matí a l'equip. L'Alexander en posició desfavorable va aconseguir guanyar en un descuit del seu adversari. 1 a 1

Al cap d'una estona, el Caldenc es posava 2 a 1 amb la victòria del tauler 5. En Jonas no va tenir una bona apertura i es va deixar una peça en el mig joc, amb posició inferior va acabar perdent. 

En Jose en el tauler 1 va donar l'empat a 2 jugant molt sòlid i sense complicar-se davant un sistema londres del seu adversari. 

En Sergi, en el tauler 4 també va haver d'inclinar el rei, en un final de peons contra rei. El seu adversari disposava d'una millor posició dels seus peons. Tot i la derrota, en Sergi, va jugar molt bé i va estar a tocar de les taules. 

Perdent 3 a 2 faltava la partida d'en Jordi, en el tauler 2. Ell va jugar molt sòlid i va aconseguir guanyar la qualitat (una torre per una peça menor). L'adversari d'en Jordi va exhaurir gran part del temps i jugava amb l'increment, així i tot, va aconseguir trobar bones jugades que va fer que en Jordi gastés gran part del seu temps, fent patir a la parròquia tossenca. Al final va donar el punt als tossencs. 

Caldenc 3 - Peons de Tossa 3

Amb aquest empat obtenim  els primers 0,5 punts de la lliga. Cordialitat i amabilitat amb els companys del Caldes, vam ser els únics equips en empatar. 



El diumenge que ve, ens visiten els amics de Santa Pau. Equip fort que va perdre la categoria l'any passat, tenen un equip molt compacte que farà que sigui molt difícil de guanyar. 

Com a novetat d'aquesta lliga, encetem la secció: "esmorza amb nosaltres". Durant les jornades que actuem de locals oferim cafè i croissants als nostres adversaris. 

Fins a la setmana vinent, salut i escacs! 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

II Obert Vila de Tossa: Inscripcions obertes

III Obert Vila de Tossa - Inscripcions obertes

IX Actiu d’escacs de Tossa de Mar 2023 -dia 2 de setembre a les 16.00 h- “Memorial Albert Badosa”