Els Peons de Tossa A s’imposa 0-4 enfront l’Atzucac B. L’ascens és a tocar!


Crònica escrita per Jordi Parayre. (Taulell nº1 dels Peons de Tossa)


Aquest passat diumenge 24 de febrer, els Peons de Tossa A van desplaçar-se a la presó del Puig de les Basses per disputar la sisena ronda de la Lliga Catalana davant l’Atzucac B.



Els tossencs vam guanyar per 0-4, el millor resultat possible. Aquest resultat l’hem obtingut per quarta vegada en sis rondes, per cert. Sens dubte una dada ben sorprenent i significativa. Aquest resultat posa l’equip a les portes de l’ascens de categoria. Anem líders destacats, amb una diferència de 3,5 punts respecte el segon classificat. En circumstàncies normals, l’equip hauria de celebrar l’ascens a la darrera ronda del proper diumenge. Jugarà a casa contra el Vilobí B. Només necessita guanyar una de les quatre partides que disputarà a les instal·lacions del Casal de joves de la nostre població per a certificar l’ascens.

El “presi” Estanis complia anys aquell dia. Ens va conduir fins a Figueres, i ens va convidar a l’esmorzar. Ens va tornar a casa i ens va convidar a un aperitiu. Visca el presi!! I com ja podeu imaginar que aquesta crònica no l’escriu ell, em permeto aprofitar l’avinentesa per a felicitar-lo, no ja tant sols per fer un any més, sinó especialment per la gran i encertada feina que fa per aquest club que porta tant poc temps de vida.

Els escacs son una activitat lúdica, social i esportiva plena de valors. La presència d’aquest joc en alguns centres penitenciaris és una bona notícia. I el fet que a la presó  del Puig de les Basses hi hagi un club amb dos equips que participen a la Lliga Catalana és degut a la tasca ingent de l’Elies Muratet. Ell es una de les persones que més ha fet i fa pels escacs a les terres gironines.  Mereix els més grans dels elogis per l’impuls de l’Atzucac. Per cert, ara em ve a la memòria que va ser l’Elies Muratet qui va fer la proposta a la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Escacs de la reconversió a nivell nacional de “la competició del per equips” en l’actual denominació de “Lliga Catalana”, el qual va ser aprovat per l’Assemblea de Clubs.

L’experiència social i esportiva que vam viure aquest diumenge els quatre jugadors que ens vam desplaçar va ser molt profitosa en tots els sentits. Especialment pel resultat obtingut. Els nostres contrincants tenien molt poca experiència en aquest joc. Totes les partides es van decidir ben aviat al nostre favor. Els tres darrers taulers van acabar molt d’hora. Potser massa d’hora. Aquest joc es immensament ric en tàctica i estratègia. Cal gaudir-ho amb tota la paciència, tranquil·litat, i creativitat del que siguem capaços.

                               Foto: Elies Muratet. Els 4 concentrats en l'inici de les partides. 

Sergi va ser el primer en finalitzar. Està guanyant aquesta temporada a tots els rivals que seuen enfront seu. Aquesta confiança contagia el seu joc i potser també el del rival. Va mostrar molta superioritat tàctica.

A continuació, Jonás va imposar-se amb molta solvència. Està jugant de forma molt seriosa i mostrant una clara progressió partida a partida.

El tercer en finalitzar va ser l’Estanis. El seu coneixement teòric del joc ràpidament va imposar-se al del seu rival només iniciar-se la partida. Fins i tot això, va provocar certa relaxació que va provocar un petit ensurt, el qual va ser redreçat poques jugades desprès.

Com de costum, el Jordi va ser l’últim en finalitzar la seva partida. No es tant sols per què sobre el paper els primers taulers dels equips acostumen a ser els jugadors més forts, sinó principalment pel seu estil de joc i la seva experiència. La partida aviat va decantar-se posicional i estratègicament del seu cantó abans de desequilibrar-se materialment.

L’Equip B va tenir jornada de descans. La setmana vinent entomarà la darrera ronda de la Lliga enfront el líder del seu grup, el fort equip de l’Escala.

La setmana vinent, doncs, es posa punt i final a la Lliga Catalana pel que respecte a la tercera provincial de Girona. Estem convençuts que tots plegats tindrem motius més que suficients per celebrar una temporada força meritosa.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

II Obert Vila de Tossa: Inscripcions obertes

IX Actiu d’escacs de Tossa de Mar 2023 -dia 2 de setembre a les 16.00 h- “Memorial Albert Badosa”

Celebració dels 5 anys ! últimes notícies...